perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kotiin

Yö Valamossa kivenkovalla petillä teki sen että unet jäivät vähiin ja selkä vihoitteli kohtuullista enemmän. Kävimme aamiaisella luostarin Trapesassa ja suunnittelimme päivän ohjelmaa. Ajattelimme ajella Hämeenlinnaan, josta varasimme myös netin kautta huoneen.

Lähdön koittaessa puolilta päivin tuli ensimmäinen sadekuuro.

Ajelimme Warkauteen mutta ajo ei tuntunut hyvältä. Selkää jomotti eikä matkanteosta voinut oikein nauttia. Sadekuurot ja älyttömän kova tuuli tekivät ajamisesta "väkisin yrittämistä" ja se ei ole kivaa.

Kävimme Warkaudessa kahvilla ja pidimme palaverin. Totesimme että kun ei kulje niin ei kulje. Lähdetään kotiin. Siellä odottaa maailman paras sänky ja kaikki hyvät kotijutut.
.... Ja johan tässä on toista vuorokautta reissattukin. Jaakko lupasi että kotiiin saatte mennä, mutta töihin ei ole asiaa.

Tarjous tuntui kohtuulliselta, joten peruttiin huonevaraus ja käännyttiin kotia kohti.

Keulan käännyttyä kotia kohti matkanteko tuntui helpottavan. Keli oli lämpötilan suhteen mukava, mutta kova tuuli ja välillä tulleet rankat sadekuurot tekivät matkanteon vähän hankalaksi.

Matkalla pysähdyimme Oravikoskella Hanxin myymälässä. Henkilökunta oli yhtä ystävällistä kuin aina ennenkin, mutta tilojen uusi ilme ei vakuuttanut. Tavaravalikoimaa oli minusta supistettu aika paljon. Jännät "TURHUUDET" puuttuivat. T-paidat yms.

Klo 16 olimme KOTONA.

Retken opetus:
  1. Mini-kannettava Mokkulalla on tosi kätevä apuväline. Mahtuu kivasti tankkilaukkuun.
  2. Muista Sveitsiläinen linkkari mukaan Aina jos lähdet yli kilometrin etäisyydelle Ahmolta.
  3. Selän kuntoutusta vaaditaan.
Pori, Ikaalinen ja Oulu sekä Koli vielä tavoitteena tällä kaudella.
Loppukilometrit 62.298. Reissulla pituutta 414 km.

Ei kommentteja: